fbpx

Verzorging Rozen

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt! Onderstaand kan exact gelezen worden op welke manier de flowerbox het beste behandeld kan worden. Belangrijk om te weten: voor alle flowerboxen geldt dat de rozen niet uit de box verwijderd moeten worden. De box dient namelijk als vaas!

Verzorging verse rozen

Heb je een flowerbox met verse rozen ontvangen? De rozen worden per order specifiek besteld om zo de gewenste versheid te garanderen. Maar hoe kan je nou de rozen het beste behandelen? De verse rozen hebben water nodig. Daarom wordt er aangeraden om 2x per week een scheutje water in het midden van de box te gieten. Bij een grotere flowerbox is het verstandig om het water op twee plaatsen te gieten. Daarnaast wordt er afgeraden om de box op een plek te zetten waar deze de gehele dag in de zon staat. Wanneer de rozen in de zon staan, zullen deze sneller open gaan en zullen ze op termijn eerder gaan verwelken. Nog een handige tip is om het water niet op de kop van de roos te gieten om schimmeling tegen te gaan.

Ook kan het zijn dat u een acryl box heeft ontvangen met verse rozen. Onderin de box zitten parels volgezogen met water. Tijdens het transport heeft de roos hieruit het benodigde vocht kunnen halen. Bij ontvangst wordt er dan ook gelijk aangeraden om de box te vullen met water. Dit kan gemakkelijk door een roos uit de box te halen en de box vervolgens te vullen met water. De waterparels kunnen hierbij blijven zitten.

Verzorging Longlife rozen

Heeft u een longlife flowerbox ontvangen? Dat betekent dat u gegarandeerd één jaar van de rozen kunt genieten. De longlife rozen zijn bewerkt waardoor deze geen water nodig hebben. Giet daarom GEEN water tussen de rozen. Ook bij de longlife flowerbox wordt er afgeraden om deze op een plek te zetten waar de box de gehele dag in de zon staat. Door de zon zullen de rozen uitdrogen en verkleuren. Plaats geen voorwerp op de rozen. Hierdoor zullen de rozen beschadigen. Enjoy your long-lasting box!!