fbpx

De meest gestelde vragen

door | 29 augustus 2019

Zijn de bloemen echt? Hoe verzorg ik mijn bloemen? Wij krijgen regelmatig vragen die gerelateerd zijn in dit soort onderwerpen. Dit is de reden dat wij een top 5 van de meest gestelde vragen hebben gemaakt en deze voor jullie gaan beantwoorden.

 

1. Zijn de rozen echt?

Het simpele antwoord op deze vraag is: Ja, al onze rozen zijn echt. Wel maken wij onderscheid tussen verse rozen en longlife rozen. De verse rozen komen rechtstreeks van de veiling en gaan gemiddeld 1,5 week mee, behalve de choco rozen; deze kunnen wel 3 weken goed blijven. Naast de verse rozen hebben wij ook longlife rozen. Deze rozen hebben een houdbaarheid van minimaal 1 jaar en ook deze rozen zijn echt! Hoe dit komt? Goede vraag! Deze zullen wij bij vraag nummer 2 beantwoorden voor jullie.

2. Hoe blijven de longlife rozen zo lang goed?

Zoals net al aangegeven was, gaat de longlife roos minimaal 1 jaar mee. Dit komt omdat het groeiproces van de roos gestabiliseerd wordt. Een normale roos heeft natuurlijke sappen die bij de longlife roos worden deze vervangen door een samengesteld mengsel. Dit zorgt ervoor dat de roos zijn glans, mooie kleur en zijn zachtheid behoudt, maar wel minimaal 1 jaar kan blijven staan.

3. Hoe kan ik mijn rozen het best verzorgen?

De verzorging van de verse rozen en de longlife rozen verloopt anders. De verse rozen hebben water nodig, net als elke andere bloem. Wij raden aan om om de dag een scheutje water in het midden van de box te gieten om zo het langst te kunnen genieten van jouw verse rozen. Naast de normale box bieden wij ook de acryl box aan met verse rozen. Bij aankomst zul je zien dat er onderin de box waterparels zitten; deze kunnen in de box blijven. Zodra je de acryl box binnen hebt is het belangrijk om wat water in de box te gieten. Dit kan het beste gedaan worden door 1 roos uit de box te halen en het water door dit gaatje heen te gieten.

De longlife rozen moeten anders verzorgd worden dan de verse rozen. Het is hierbij belangrijk dat je GEEN water in de box giet. Als er water in de longlife box komt, kan er schimmel ontstaan en zul je dus minder lang van de box kunnen genieten. Dus zodra je een longlife box hebt ontvangen, GEEN water toevoegen. How easy is that?!

Voor beide soorten rozen geldt; zoek een mooi plekje in huis in de schaduw. De zon kan namelijk zorgen dat de rozen gaan verkleuren waardoor je minder lang van hun schoonheid kan genieten.

4. Niemand thuis, wat nu?

Don’t worry guys. Als er niemand thuis is wordt er eerst gekeken of je buren thuis zijn. Als dit het geval is wordt de box bij je buren afgegeven en wordt er een briefje in jouw brievenbus gedaan. Als dit niet het geval is neemt de bezorgdienst de box weer mee terug en zullen ze de dag erna (m.u.v. zondag) kijken of ze hem dan wel kunnen bezorgen. Mocht de box de volgende dag alsnog niet afgeleverd kunnen worden, zal deze meegenomen worden naar een afhaalpunt. Op deze locatie kan de box vervolgens afgehaald worden.

5. Kan ik de box ook afhalen?

De vijfde en laatste vraag die veel gesteld wordt is of de box ook afgehaald kan worden. En ja, dit kan zeker. Als je dezelfde dag telefonisch je order doorgeeft kan je de box nog ophalen. Dit geldt echter alleen voor de longlife boxen. Verse rozen kunnen namelijk alleen op bestelling geleverd worden (en opgehaald worden) om zo de versheid van de rozen te garanderen. Wil jij een last-minute cadeautje kopen voor iemand? Dan is het dus mogelijk om op dezelfde dag nog een longlife box te bestellen (telefonisch doorgeven) en bij ons af te halen. Je kan de box komen ophalen van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 16.30 op de Grindzuigerstraat 49 in Almere.

Staat jouw vraag hier niet bij of heb je nog niet helemaal antwoord op jouw vraag? Je kan ons dagelijks bereiken via Instagram, Facebook, de mail en telefonisch!

Vernieuwde bouw je eigen box pagina

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest en hebben sinds kort onze ‘bouw je eigen box’ pagina vernieuwd. Is het jou al opgevallen? Wat we hebben veranderd en wat de voordelen hiervan zijn, zullen we eens even uitleggen.
Lees blog

Luxe velvet flowerboxen

Sinds kort hebben wij gave velvet flowerboxen toegevoegd aan ons assortiment. Deze flowerboxen maken met hun luxueuze uiterlijk jouw interieur helemaal af. Het leuke aan deze flowerboxen is dat deze in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zijn. Zo kan je kiezen voor een mooie sjieken zwarte kleur, of misschien ga jij wel helemaal voor de speelse roze of paarse kleur. Past grijs beter bij jouw interieur? Ook deze kleur is beschikbaar in het velvet!
Lees blog

Love is in the air

14 februari, de meest romantische dag van het jaar. Elke vrouw droomt ervan dat haar partner haar verrast op een originele manier. En wat is nou origineler dan een flowerbox?! De valentijn flowerboxen zijn de ideale manier om jouw geliefde te verassen. Ga jij voor de hartvormige flowerbox of verras jij je partner met een maxi round box? Alles is mogelijk! In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden die Maison Flowers jou biedt om je partner te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt.
Lees blog

Jouw huis winterproof maken

"Ooh the weather outside is frightful". Het is eindelijk weer bijna winter, stiekem wel mijn favoriete seizoen van het jaar. Het is misschien wel koud maar dit betekent juist meer knusse en gezellige avonden. Voordat de winter echt is aangebroken probeer ik mijn huis altijd even winterproof te maken.
Lees blog

Hoe kan jij het perfecte plaatje van jouw huisdier schieten?

Happy world animal day everyone! Het is weer 4 oktober en dat betekent dat we onze lieve diertjes weer mogen verwennen. Naast het extra verwennen, wat is er nou leuker dan je eigen huisdier op de foto zetten? En dat misschien wel met een van onze prachtige flowerboxen. Maar ook ik heb hier vaak moeite mee. Een dier heeft namelijk zijn eigen wil. Dit maakt het soms erg lastig om een leuke foto te maken. In de loop der jaren heb ik gemerkt wat de do’s and don’ts zijn om het perfecte plaatje te krijgen. In dit artikel geef ik de 3 handigste tips om jouw huisdier op de foto te krijgen.
Lees blog