fbpx

Maison Flowers; hoe het allemaal begon

door | 23 juli 2019

Hallo lieve lezers, en welkom bij de eerste blogpost van Maison Flowers. Mijn naam is Mandy Verkaik en ik ben de oprichter en eigenaresse van Maison Flowers. Vier jaar geleden ben ik Maison Flowers gestart met het idee om mensen op een originele manier bloemen te laten geven, namelijk in de vorm van een flowerbox. Toentertijd was ik met Maison Flowers een van de eerste webshops in Nederland. In de afgelopen vier jaar heb ik veel ontwikkelingen meegemaakt en is mijn bedrijf heel erg gegroeid. Bij deze allereerste blog wil ik jullie daarom graag meenemen in het verhaal achter Maison Flowers.

Natuurlijk zal dit niet het enige blogpost zijn. Ik wil jullie, samen met mijn team, wekelijks op de hoogte houden door het delen van leuke tips, trends en feitjes op het gebied van flowerboxen. Daarnaast wil ik jullie meenemen in de wereld van Maison Flowers. Maar zoals ik al aangaf, zal ik jullie eerst vertellen hoe het bedrijf tot stand is gekomen zodat jullie mij en het bedrijf een beetje beter kunnen leren kennen. Zijn jullie er klaar voor?

Het eerste jaar

In 2014 ben ik begonnen aan de opleiding Small Business & Retail Management op Windesheim Flevoland. Ik was altijd een hardwerkende student en dit merkte ik ook gelijk tijdens de opdracht ‘Start je bedrijf’ in mijn tweede jaar. Dit is het begin van Maison Flowers.

Ik merkte als kind al dat ondernemen in mijn bloed zit, maar tijdens deze opdracht ben ik te weten gekomen dat ondernemen ook echt op mijn lijf geschreven is. Het opzetten van mijn eigen bedrijf was superleuk maar zoals elke ondernemer liep ik al snel tegen moeilijkheden aan. Met veel energie zette ik elke keer door, niet-wetend dat Maison Flowers uiteindelijk zo’n groot succes zou worden.

“Het ondernemen is op mijn lijf geschreven”

Toen ik de schoolopdracht had afgerond met een mooie 7,5 zijn veel klasgenoten gestopt met hun bedrijf, terwijl ik nog steeds probeerde om alles uit mijn bedrijf te halen. Ik merkte dat het steeds drukker werd met mijn bedrijf, vooral om dit te combineren met mijn studie. Ook werd ik al snel benaderd voor samenwerkingen door grote partijen. Dit was allemaal nieuw voor mij en daarom ook erg onwennig.

Mijn eerste grote uitdaging zat er aan te komen, namelijk Valentijnsdag. Tijdens de voorbereidingen van mijn eerste Valentijnsdag besefte ik pas echt wat voor succes Maison Flowers was. Ik had nog nooit zoveel drukte meegemaakt, maar heb dit gelukkig overleeft ;). Op de dag voor Valentijnsdag heb ik 250 boxen in elkaar gezet en op Valentijnsdag zelf reed ik samen met mijn hele familie door heel Nederland om op de dag zelf alle boxen te bezorgen. Niet te geloven he!?

De jaren vlogen voorbij

Maison Flowers liep al redelijk goed maar na Valentijnsdag bleven de bestellingen binnenstromen, meer dan ik had verwacht. Vanaf dat moment vlogen de jaren voorbij en voordat ik wist was ik afgestudeerd; feestje! Dit betekende niet alleen dat ik mijn diploma in de pocket had, maar dat ik voor het eerst sinds de start van mijn bedrijf mij volledig kon focussen op Maison Flowers.

En nu…

Nu, bijna vier jaar later is het bedrijf een groter succes dan ik ooit had gedacht. Elke dag ben ik met veel plezier bezig om de flowerboxen te maken en mijn klanten een uitstekende service aan te bieden. Hierbij doe ik mijn uiterste best om iedereen persoonlijk te helpen. Mijn liefde voor het hebben van een eigen bedrijf licht deels ook in de service. Ik haal namelijk heel veel energie als klanten tevreden zijn, want daar doe je het aan het eind van de dag allemaal voor.

Nu ik mij 100% op mijn bedrijf kan focussen merk ik dat ik barst van de ideeën en samen met mijn (kleine) team hebben wij veel leuke plannen in ons vooruitzicht. Geloof ons, het wordt nóg leuker! Wil jij daarom op de hoogte blijven van van alle ins and outs van Maison Flowers? Stay tuned!

Heel veel liefs,

Wat is een Longlife Roos?

Een longlife roos, ook wel bekend als een eeuwige roos, is een bijzondere roos die dankzij een speciaal conserveringsproces haar natuurlijke schoonheid en frisheid behoudt voor een uitzonderlijk lange periode. Deze rozen, die oorspronkelijk net zoals elke andere roos bloeien, worden door middel van een uniek proces geconserveerd waardoor ze tot wel drie jaar mooi blijven zonder dat er water of verzorging nodig is.

Lees blog

Vernieuwde bouw je eigen box pagina

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest en hebben sinds kort onze ‘bouw je eigen box’ pagina vernieuwd. Is het jou al opgevallen? Wat we hebben veranderd en wat de voordelen hiervan zijn, zullen we eens even uitleggen.
Lees blog

Luxe velvet flowerboxen

Sinds kort hebben wij gave velvet flowerboxen toegevoegd aan ons assortiment. Deze flowerboxen maken met hun luxueuze uiterlijk jouw interieur helemaal af. Het leuke aan deze flowerboxen is dat deze in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zijn. Zo kan je kiezen voor een mooie sjieken zwarte kleur, of misschien ga jij wel helemaal voor de speelse roze of paarse kleur. Past grijs beter bij jouw interieur? Ook deze kleur is beschikbaar in het velvet!
Lees blog

Love is in the air

14 februari, de meest romantische dag van het jaar. Elke vrouw droomt ervan dat haar partner haar verrast op een originele manier. En wat is nou origineler dan een flowerbox?! De valentijn flowerboxen zijn de ideale manier om jouw geliefde te verassen. Ga jij voor de hartvormige flowerbox of verras jij je partner met een maxi round box? Alles is mogelijk! In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden die Maison Flowers jou biedt om je partner te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt.
Lees blog

Jouw huis winterproof maken

"Ooh the weather outside is frightful". Het is eindelijk weer bijna winter, stiekem wel mijn favoriete seizoen van het jaar. Het is misschien wel koud maar dit betekent juist meer knusse en gezellige avonden. Voordat de winter echt is aangebroken probeer ik mijn huis altijd even winterproof te maken.
Lees blog