fbpx

Lang leven je flowerbox

door | 31 juli 2019

We love the summer! Dagen op het strand, de lange zomeravonden en heel veel lekkere hapjes (en drankjes natuurlijk). Niet alleen in de zomer maar het gehele jaar door worden wij vrolijk van bloemen in huis. Maar net als ons, kunnen bloemen het zwaarder hebben in de zomer door de hitte. Maar wat zijn nou de gouden tips om langer te genieten van jullie verse bloemen?

A place outside the sun

Verse rozen hebben, in vergelijking tot longlife rozen, meer verzorging nodig. Om de rozen zo vers mogelijk bij jullie te leveren worden deze per order op maat besteld. Zodra de rozen bij je thuis zijn aangekomen, is het belangrijk dat je een mooi plekje voor je box uitzoekt. De plek waar je de flowerbox plaatst kan namelijk een grote invloed hebben op de levensduur van de rozen. Zo raken bloemen, net als mensen, uitgeput als zij te lang in de felle zon staan.

Daarom raden wij altijd aan om een mooi plekje binnen, in de schaduw te zoeken. De reden waarom rozen hier slecht tegen kunnen is eigenlijk heel simpel. Net als mensen hebben bloemen vocht nodig. Dit vocht verdampt veel sneller in de hitte en kan leiden tot een kortere levensduur van de roos.

No water, no life

Naast de plek is het belangrijk dat de verse rozen genoeg water krijgen. Zo raden wij aan om om de dag een klein scheutje in de box te gieten. Probeer dit niet op de kop van de roos te gieten, dit kan voor schimmeling zorgen. Als je een van onze boxen besteld die iets groter zijn, raden wij aan om het water op twee of drie verschillende plekken te gieten. Als je de rozen water geeft is het handig om vers en koud water te gebruiken. Het water hoeft niet ijskoud te zijn dus kraanwater is gewoon goed. Toch is het belangrijk dat je de verse rozen niet te veel water geeft want dan kan de box zelf nat worden. Ook moet je het water niet aan de zijkant van de box gieten. Als je een box met longlife rozen besteld hoef je deze geen water te geven, maar hier later meer over.

Oh my fruit

Wij hebben al snel gemerkt dat het geen goed idee is om je bloemen in de buurt te zetten van je fruitschaal. Houd hier dus rekening mee als je een mooi plekje uitkiest. Het gevaar van fruit is namelijk dat zij ethyleengas produceren. Wij hebben dit ook even moeten Googelen maar dit gas zorgt ervoor dat fruit sneller kan rijpen. Dit kan er ook toe leiden dat dit overslaat op je prachtige bloemen waardoor je minder lang van ze kan genieten.

Longlife rozen

Naast de verse rozen biedt Maison Flowers ook longlife rozen aan. Zoals net al aangegeven was, hebben de longlife rozen geen water nodig. Toch is het ook bij deze rozen van belang dat je ze wel een mooi plekje in de schaduw geeft zodat ze niet verkleuren.

Dus zodra je je flowerbox hebt ontvangen is het belangrijk dat je een mooi plekje in de schaduw uitzoekt. Voor de verse rozen is het belangrijk dat je ze genoeg (maar niet te veel) water geeft en je bloemen uit de buurt van fruit houdt. Met deze tips kun je dus extra lang van je flowerbox genieten. Enjoy!

Liefs,

Wat is een Longlife Roos?

Een longlife roos, ook wel bekend als een eeuwige roos, is een bijzondere roos die dankzij een speciaal conserveringsproces haar natuurlijke schoonheid en frisheid behoudt voor een uitzonderlijk lange periode. Deze rozen, die oorspronkelijk net zoals elke andere roos bloeien, worden door middel van een uniek proces geconserveerd waardoor ze tot wel drie jaar mooi blijven zonder dat er water of verzorging nodig is.

Lees blog

Vernieuwde bouw je eigen box pagina

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest en hebben sinds kort onze ‘bouw je eigen box’ pagina vernieuwd. Is het jou al opgevallen? Wat we hebben veranderd en wat de voordelen hiervan zijn, zullen we eens even uitleggen.
Lees blog

Luxe velvet flowerboxen

Sinds kort hebben wij gave velvet flowerboxen toegevoegd aan ons assortiment. Deze flowerboxen maken met hun luxueuze uiterlijk jouw interieur helemaal af. Het leuke aan deze flowerboxen is dat deze in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zijn. Zo kan je kiezen voor een mooie sjieken zwarte kleur, of misschien ga jij wel helemaal voor de speelse roze of paarse kleur. Past grijs beter bij jouw interieur? Ook deze kleur is beschikbaar in het velvet!
Lees blog

Love is in the air

14 februari, de meest romantische dag van het jaar. Elke vrouw droomt ervan dat haar partner haar verrast op een originele manier. En wat is nou origineler dan een flowerbox?! De valentijn flowerboxen zijn de ideale manier om jouw geliefde te verassen. Ga jij voor de hartvormige flowerbox of verras jij je partner met een maxi round box? Alles is mogelijk! In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden die Maison Flowers jou biedt om je partner te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt.
Lees blog

Jouw huis winterproof maken

"Ooh the weather outside is frightful". Het is eindelijk weer bijna winter, stiekem wel mijn favoriete seizoen van het jaar. Het is misschien wel koud maar dit betekent juist meer knusse en gezellige avonden. Voordat de winter echt is aangebroken probeer ik mijn huis altijd even winterproof te maken.
Lees blog