fbpx

What a lovely thing a rose is!

door | 14 augustus 2019

Een roos is niet gewoon een roos. Elke roos heeft zijn eigen betekenis waarmee je een bepaalde boodschap kan overbrengen. Met een roos kan jij dus bepalen wat voor verhaal je wilt vertellen. In deze post vertellen we je alles over de betekenis van de meest voorkomende kleuren rozen.

Rood

Roses are red. Rood is de traditionele kleur van een roos. Het staat voor liefde en vriendschap. Wil jij vertellen dat je van iemand houdt? Dan zijn rode rozen de perfecte match om jouw boodschap over te brengen. Naast de standaard kleur rood, heb je ook een donkere kleur rood (enkel in longlife). De donkere kleur is wat klassieker en staat voor het verlangen naar iemand.

Roze

Er zijn verschillende soorten kleuren roze. In het algemeen is roze een zachte kleur die dankbaarheid en elegantie over kan brengen. Waarbij rood de kleur van de liefde is, wil je met roze een boodschap van vreugde en dankbaarheid overbrengen.

Wit

Wit (ook al is het stiekem geen kleur) staat voor puur en zuiverheid. Wil je je excuses aanbieden en wil je dat iemand je vergeeft. Wit helpt je het best om deze boodschap over te brengen.

Naast onschuld is wit ook de kleur die liefde representeert op bruiloften. Het is een symbool van een nieuw begin. ‘Forever and always’; dit is de boodschap die je overbrengt als je een witte en een rode roos gezamenlijk in een flowerbox doet.

Zwart

Zwart wordt vaak gezien als een duistere kleur. Deze kleur symboliseert afscheid. Een zwarte roos in combinatie met een witte roos is erg modern en kan daarom een boodschap van klasse uitstralen.

Geel

Geel is een heldere en vrolijke kleur. Geel staat voor vriendschap omdat het zoveel vreugde en warmte met zich meeneemt. Wil je iemand opvrolijken of laten weten dat jullie vriendschap voor altijd is? Yellow is the perfect collor!

Blauw

Blauw is een spirituele en goddelijke kleur. Deze prachtige kleur staat voor eeuwige liefde maar, net als wit, ook voor onschuld. Daarnaast zijn blauwe rozen zijn ook perfect om te geven als iemand de geboorte van een zoontje viert!

Dus, welke boodschap wil jij overbrengen?

Wat is een Longlife Roos?

Een longlife roos, ook wel bekend als een eeuwige roos, is een bijzondere roos die dankzij een speciaal conserveringsproces haar natuurlijke schoonheid en frisheid behoudt voor een uitzonderlijk lange periode. Deze rozen, die oorspronkelijk net zoals elke andere roos bloeien, worden door middel van een uniek proces geconserveerd waardoor ze tot wel drie jaar mooi blijven zonder dat er water of verzorging nodig is.

Lees blog

Vernieuwde bouw je eigen box pagina

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest en hebben sinds kort onze ‘bouw je eigen box’ pagina vernieuwd. Is het jou al opgevallen? Wat we hebben veranderd en wat de voordelen hiervan zijn, zullen we eens even uitleggen.
Lees blog

Luxe velvet flowerboxen

Sinds kort hebben wij gave velvet flowerboxen toegevoegd aan ons assortiment. Deze flowerboxen maken met hun luxueuze uiterlijk jouw interieur helemaal af. Het leuke aan deze flowerboxen is dat deze in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zijn. Zo kan je kiezen voor een mooie sjieken zwarte kleur, of misschien ga jij wel helemaal voor de speelse roze of paarse kleur. Past grijs beter bij jouw interieur? Ook deze kleur is beschikbaar in het velvet!
Lees blog

Love is in the air

14 februari, de meest romantische dag van het jaar. Elke vrouw droomt ervan dat haar partner haar verrast op een originele manier. En wat is nou origineler dan een flowerbox?! De valentijn flowerboxen zijn de ideale manier om jouw geliefde te verassen. Ga jij voor de hartvormige flowerbox of verras jij je partner met een maxi round box? Alles is mogelijk! In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden die Maison Flowers jou biedt om je partner te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt.
Lees blog

Jouw huis winterproof maken

"Ooh the weather outside is frightful". Het is eindelijk weer bijna winter, stiekem wel mijn favoriete seizoen van het jaar. Het is misschien wel koud maar dit betekent juist meer knusse en gezellige avonden. Voordat de winter echt is aangebroken probeer ik mijn huis altijd even winterproof te maken.
Lees blog