fbpx

What a lovely thing a rose is!

door | 14 augustus 2019

Een roos is niet gewoon een roos. Elke roos heeft zijn eigen betekenis waarmee je een bepaalde boodschap kan overbrengen. Met een roos kan jij dus bepalen wat voor verhaal je wilt vertellen. In deze post vertellen we je alles over de betekenis van de meest voorkomende kleuren rozen.

Rood

Roses are red. Rood is de traditionele kleur van een roos. Het staat voor liefde en vriendschap. Wil jij vertellen dat je van iemand houdt? Dan zijn rode rozen de perfecte match om jouw boodschap over te brengen. Naast de standaard kleur rood, heb je ook een donkere kleur rood (enkel in longlife). De donkere kleur is wat klassieker en staat voor het verlangen naar iemand.

Roze

Er zijn verschillende soorten kleuren roze. In het algemeen is roze een zachte kleur die dankbaarheid en elegantie over kan brengen. Waarbij rood de kleur van de liefde is, wil je met roze een boodschap van vreugde en dankbaarheid overbrengen.

Wit

Wit (ook al is het stiekem geen kleur) staat voor puur en zuiverheid. Wil je je excuses aanbieden en wil je dat iemand je vergeeft. Wit helpt je het best om deze boodschap over te brengen.

Naast onschuld is wit ook de kleur die liefde representeert op bruiloften. Het is een symbool van een nieuw begin. ‘Forever and always’; dit is de boodschap die je overbrengt als je een witte en een rode roos gezamenlijk in een flowerbox doet.

Zwart

Zwart wordt vaak gezien als een duistere kleur. Deze kleur symboliseert afscheid. Een zwarte roos in combinatie met een witte roos is erg modern en kan daarom een boodschap van klasse uitstralen.

Geel

Geel is een heldere en vrolijke kleur. Geel staat voor vriendschap omdat het zoveel vreugde en warmte met zich meeneemt. Wil je iemand opvrolijken of laten weten dat jullie vriendschap voor altijd is? Yellow is the perfect collor!

Blauw

Blauw is een spirituele en goddelijke kleur. Deze prachtige kleur staat voor eeuwige liefde maar, net als wit, ook voor onschuld. Daarnaast zijn blauwe rozen zijn ook perfect om te geven als iemand de geboorte van een zoontje viert!

Dus, welke boodschap wil jij overbrengen?

Vernieuwde bouw je eigen box pagina

11 mei 2022

Luxe velvet flowerboxen

28 maart 2022

Love is in the air

30 januari 2020

Jouw huis winterproof maken

18 november 2019

Roses are red

12 september 2019

Pin It on Pinterest